Askeleita kestävyyteen, yritysesimerkkejä E-P:ltä - Riihi
Etusivulle

Kiertotaloustietoa ja toimijoita yhden katon alla

Askeleita kestävyyteen, yritysesimerkkejä E-P:ltä

Eteenpäin katsovat yritykset ovat kiinnostuneita ympäristöasioista.

Maailman tila ja luonnonvarojen sekä puhtaan ympäristön rajallisuus muuttavat yritysten toimintaympäristöä. Yrityksen on pohdittava, mitä tämä tarkoittaa omasta näkökulmasta ja miten tilanteeseen voidaan reagoida. Tämä luo suuntaa kestäville kehittämistarpeille.

Vastuullisuusvaatimukset ja raportointivastuu kasvavat. Samalla aito halu tehdä liiketoiminnasta kestävämpää on kasvussa. Yritykset tunnistavat vaatimusten ja resurssien riittävyyden riskit ja toisaalta muutoskyvykkyyden parantaminen auttaa löytämään uusia mahdollisuuksia liiketoiminnan kehittämiseen ja elinvoiman säilyttämiseen. Vihreän siirtymän ja kokonaisvastuullisuuden teemoihin tutustuminen auttaa huomaamaan, että teemat eivät ole irrallisia, vaan entistä enemmän osa yrityksen normaalia liiketoimintaa ja sen kilpailukyvyn varmistamista ja vahvistamista.

Tälle sivulle on koottu esimerkkejä eteläpohjalaisista pk-yrityksistä, jotka ovat lähteneet kehittämään vastuullisuuttaan ja kestävyyttään erityisesti ympäristövastuun näkökulmasta. Vastuullisuus on kuitenkin kokonaisuutena laajempi käsite, johon kuuluu yrityksen ympäristövastuun lisäksi myös sosiaalinen ja hallinnollinen vastuu. Kaikki nämä linkittyvät toisiinsa. Lisäksi vihreä siirtymä linkittyy entistä enemmän yhteen myös esimerkiksi digitalisaation kanssa, joten näitäkin kehitysesimerkkejä pyritään nostamaan tänne. Vihreä siirtymä on matka, valmista ei tarvitse eikä voi kerralla tulla. Muutoskyvykkyyden näkökulmasta on tärkeää, että matkalle on lähdetty. Inspiroivia hetkiä esimerkkien parissa! Tässä alla kaksi ensimmäistä yritysesimerkkiä, niitä on toki tulossa jatkossa lisää.

Haluatko tuoda kehitysaskeleita näkyväksi?

Ehdota tänne yritystä, jossa on lähdetty kehittämään liiketoimintaa kestävyyden näkökulmasta.

Ota yhteyttä ja liity parveen

Eteläpohjalaisten oma kestävän kilpailukyvyn Riihi, kokoaa saman katon alle kestävään liiketoimintaan ja erityisesti kiertotalousteen liittyvää tietoa ja toimijoita. Pääpaino on pk-yritysten toimet ja tarpeet. Kysy meiltä tai kerro toimistasi kiertotalouden saralla. Tuo yrityksesi toimet näkyviksi, liity Riihen parveen.

Yhteystiedot

Tilaa uutiskirje ja pysyt kuulolla

Kestävä liiketoiminta ja kiertotalous luovat mahdollisuuksia pysyä mukana muutoksessa, kilpailukykyisesti. Se luo uutta bisnestä! Tilaa uutiskirje ja kuulet uusista mahdollisuuksista osaamisesi kehittämiseksi. Kirjeen sisältö painottuu pk-yrityskenttään.

Tilaa uutiskirje