Linseed Protein Finland ltd ja Kometos: Coboteilla resurssitehokkuutta elintarvikepakkauslinjastolle - Riihi
Etusivulle

Kiertotaloustietoa ja toimijoita yhden katon alla

Linseed Protein Finland ltd ja Kometos: Coboteilla resurssitehokkuutta elintarvikepakkauslinjastolle

Kauhajokelainen Oy Linseed Protein Finland Ltd on vuonna 1999 perustettu yritys, joka valmistaa paahdettua, rouhittua pellavaa teollisuuteen ja kuluttajamarkkinoille. Myöskin kauhajokelainen Kometos Oy on 1991 perustettu elintarvikelaitteiden toimittaja, joka tarjoaa ratkaisuja elintarvikelaitosten pakkaus- ja annostelulinjastoille, sekä toimittaa moduulirakenteisia elintarvikelaitoksia. Kometos tarjoaa myös räätälöityjä ratkaisuja, jotka suunnitellaan asiakastarpeiden mukaisesti. Linseedin kanssa toteutettu elintarvikepakkauslinjan automatisointiprojekti on yksi tällainen esimerkki.

Tämä projekti on alueen ensimmäisiä, jossa on investoitu pk-yrityksen elintarviketehtaaseen sijoitettaviin yhteistyörobotteihin, eli cobotteihin. Cobottien nopea ohjelmointi ja joustavuus mahdollistavat käytettävyyden eri tehtävissä, mikä lisää tuotannon muunneltavuutta ja joustavutta ja kasvattaa toiminnan monipuolisuutta markkinoiden vaatimusten muuttuessa ja esimerkiksi sesonkituotteiden valmistuksen suunnittelussa. Käyttöönotto parantaa myös tuotantoprosessien tehokkuutta, mikä mahdollistaa tarkemman resurssien käytön vähentämällä hukkaan menevien resurssien määrää, kuten raaka-aineita, pakkausmateriaalia ja aikaa. Kestäviin ja tehokkaisiin tuotantomenetelmiin investoimalla voidaan vähentää ympäristövaikutuksia sekä vahvistaa kilpailukykyä.

Sijoittamalla cobotit strategisesti oikein, cobotit saatiin suorittamaan Linseedin linjastolla yhteensä kuusi työvaihetta. Näin investoinnin avulla yhden työntekijän fyysisesti raskaat, kiertoliikkeitä vaativat työvaiheet saatiin karsittua pois. Tämä ei ainoastaan paranna työntekijöiden työolosuhteita vaan myös vähentää fyysisestä kuormituksesta aiheutuvia riskejä, mikä edistää työhyvinvointia.

Tilastoissa on huomattavissa yhteistyörobottien määrän kasvu viimevuosien aikana. Tämä ennakoi sitä, että cobotteihin investoiminen tulee ajankohtaiseksi monella eri teollisuuden alalla. Cobottien avulla ei ainoastaan modernisoida tuotantoprosesseja, vaan tuetaan kestävää kehitystä ja kiertotaloutta, mikä on entistä tärkeämpää nykyaikaisessa liiketoimintaympäristössä.

Tässä podcastissa ovat keskustelemassa Linseedin markkinointipäällikkö Annemari Hahto, sekä Kometoksen tuotepäällikkö Tuomas Paloviita. He kertovat enemmän projektin taustoista, haasteista ja cobottiin investoinnin hyödyistä.

Kuuntele podcast tästä!

Tutustu Linseediin: linseed.fi

Tutustu Kometokseen: kometos.fi

Ota yhteyttä ja liity parveen

Etelä-Pohjalaisten oma kestävän kilpailukyvyn Riihi, kokoaa saman katon alle kestävään liiketoimintaan ja erityisesti kiertotalousteen liittyvää tietoa ja toimijoita. Pääpaino on pk-yritysten toimet ja tarpeet. Kysy meiltä tai kerro toimistasi kiertotalouden saralla. Tuo yrityksesi toimet näkyviksi, liity Riihen parveen.

Yhteystiedot

Tilaa uutiskirje ja pysyt kuulolla

Kestävä liiketoiminta ja kiertotalous luovat mahdollisuuksia pysyä mukana muutoksessa, kilpailukykyisesti. Se luo uutta bisnestä! Tilaa uutiskirje ja kuulet uusista mahdollisuuksista osaamisesi kehittämiseksi. Kirjeen sisältö painottuu pk-yrityskenttään.

Tilaa uutiskirje