Linkkivinkit - Riihi
Etusivulle

Kiertotaloustietoa ja toimijoita yhden katon alla

Linkkivinkit

Täällä pääset tutustumaan erilaisiin pk-yrityksille suunnattuihin linkkivinkkeihin. Linkkejä löydät myös materiaalipankin muista osista.

 

Tutustu linkkivinkkeihin

 

biotalous.fi – Neuvontaa ja rahoitusta biotalouden yrityksille

Biotalous.fi -sivustolle on koottu yritysneuvonta-materiaalia biotaloudessa toimiville yrityksille sekä biotalouteen suunnattua rahoitusta.

 

Energiatehokkuuden rahoitus

Motiva on koonnut sivustolleen tietoa energiatehokkuuden rahoituksesta.

 

FIBS

Pohjoismaiden suurin yritysvastuuverkosto, kestävän liiketoiminnan vauhdittaja ja yritysten asiantuntjuuden kehittäjä. FIBS auttaa yhdistämään vastuullisuuden ja liiketoiminnan käytännön tasolla.

 

Fisu (Finnish Sustainable Communities)

Edelläkävijäkuntien verkosto, joka tavoittelee päästöttömyyttä, jätteettömyyttä ja globaalisti kestävää kulutusta vuoteen 2050 mennessä. Fisu-verkostossa jaetaan parhaita käytäntöjä, luotettavaa tietoa uusista mahdollisuuksista ja kehitetään toimintatapoja vertaisverkostossa. Fisu-verkosto on avoin kunnille ja niiden sidosryhmille. Verkosto on avoin ja siihen liittyminen on mahdollista jatkuvasti. Verkoston koordinaattoreina toimivat Suomen ympäristökeskus SYKE ja Motiva, jotka yhdessä muodostavat Fisu-kuntia tukevan palvelukeskuksen. Se kanavoi ajankohtaisinta tietoa ja osaamista kunnille ja muille sidosryhmille. Fisu-verkoston toimintaa ohjaa yhteistyökumppaneista muodostuva neuvottelukunta, jossa ovat edustettuina Sitra, Motiva, SYKE, Kuntaliitto, ympäristöministeriö, työ- ja elinkeinoministeriö, liikenne- ja viestintäministeriö, maa- ja metsätalousministeriö sekä verkostokuntien edustajat.

 

hiilineutraalisuomi.fi

Verkkosivusto tarjoaa tutkimukseen ja asiantuntemukseen perustuvaa tietoa, työkaluja ja ratkaisuja ilmastoviisaan Suomen rakentamiseksi. Sivuston tuottamiseen on saatu rahoitusta Euroopan Unionin LIFE-ohjelmasta.

 

Kiertotaloudesta kasvua -sivusto

Pirkanmaan alueen kiertotalousliiketoiminnan ja -osaamisen vauhdittamiseksi perustettu sivusto, joka on rakennettu Tampereen työllisyys- ja kasvupalvelujen koordinoimassa KIERTO – Kiertotaloudesta kasvua -kumppanuushankkeessa, jonka toteutusaika on 1.12.2021-31.8.2023. Sivustolta löytyy inspiroivia kiertotalouden kasvutarinoita, mielenkiintoista tutkimustietoa sekä kiertotaloussanaston.

 

Kiertotalous-Suomi

Osaamisen ja tiedon solmukohta, joka yhdistää ratkaisuja etsivät toimijat ja niiden tarjoajat. Verkosto tukee eri toimijoita oman kiertotalouspolun löytämisessä. Motiva Oy ja Suomen ympäristökeskus SYKE koordinoivat Kiertotalous-Suomen toimintaa ja sitä rahoittaa ympäristöministeriö.

 

Materiaalitori

Kohtaamispaikka yritysten ja organisaatioiden jätteiden, sivuvirtojen ja ylijäämämateriaalien tuottajille ja hyödyntäjille. Materiaalitoria ylläpitää Motiva.

 

Motiva

Valtion kestävän kehityksen yhtiö, joka kannustaa energian ja materiaalien tehokkaaseen ja kestävään käyttöön. Motiva tarjoaa julkishallinnolle, yrityksille, kunnille ja kuluttajille tietoa, ratkaisuja ja palveluja, joiden avulla ne voivat tehdä resurssitehokkaita, vaikuttavia ja kestäviä valintoja.

 

PAJATSO – ruoka-alan ja kiertotaloudentoimijat

PAJATSO on ruoka-alan ja kiertotalouden toimijoille koottu alusta, joka sisältää muun muassa yhteistyöverkoston, materiaalipankin ja hävikkikurssin. Alustan ovat rakentaneet yhteistyössä Vaasan yliopisto, Lapuan kaupunki ja Luonnonvarakeskus osana Euroopan aluekehitysrahaston rahoittamaa Pajatso-hanketta.

 

Rahoitusta ilmastonmuutoksen hillintään

Suomen ympäristökeskuksen ja Canemure-hankkeen ylläpitämä tietopankki kokoaa eri rahoittajien pääasiassa ilmastonmuutoksen hillintään liittyviä rahoitushakuja yhteen.

 

Rahoitusta kestävään liiketoimintaan

Monet rahoittajat tarjoavat rahoitusta kestävän liiketoiminnan ja kiertotalouden ratkaisujen kehittämiseen. 20 kumppanin toteuttama ja 10 rahoittajan rahoittama Circwaste -hanke on koonnut mahdollisia rahoituslähteitä yhdelle sivulle. Hankeen koordinaattorina on toiminut Suomen Ympäristökeskus SYKE. Hankkeen toteutusaika 2016-2023.

 

Rakentamisen päästötietokanta

Kaikille avoin ja maksuton rakentamisen palvelu, josta selviää Suomessa käytössä olevien rakennustuotteiden sekä rakentamisen prosessien ja palveluiden keskimääräisiä päästötietoja. Tavoitteena on yhdenmukaistaa rakennusten koko elinkaaren aikaisten ilmastovaikutusten laskentaa – ja edistää siten vähähiilistä rakentamista. Päästötiedot on koottu helpoiksi tulossivuiksi, minkä lisäksi tutustua voi myös tarkempiin taustaselvityksiin. Palvelu toimii ensivaiheessa englanniksi, ja se täydentyy myöhemmin suomen- ja ruotsinkielisillä sisällöillä. Ylläpidosta ja kehittämisestä vastaa Suomen ympäristökeskus SYKE ympäristöministeriön toimeksiannosta.

 

Sitra

Suomen itsenäisyyden juhlarahasto on julkisoikeudellinen rahasto, joka tuottaa tietoa kestävästä hyvinvoinnista, kehittää siihen uusia toimintamalleja, kokoaa rajat ylittäviä verkostoja sekä rahoittaa liiketoimintaa.

 

Vaikuttavien ratkaisujen tietopankki, kestävyysloikka-sivusto

Kestävyysloikka -sivuston: ”Vaikuttavien ratkaisujen tietopankki”, esittelee kuntien, kuluttajien, yritysten ja järjestöjen ratkaisuja, joilla edistetään ilmastonmuutoksen hillintää, kiertotaloutta ja luonnon monimuotoisuuden säilyttämistä. Kestävyysloikka on Suomen ympäristökeskus SYKEn tarjoama ja ylläpitämä alusta ilmasto-, kiertotalous- ja luontoratkaisujen esittelemiseksi ja levittämiseksi.  Se on avoin, pysyvä ja ilmainen palvelu kaikille toimijoille: kunnille, yrityksille, järjestöille, asukkaille, seurakunnille, tutkimushankkeille jne. Palvelun tarkoituksena on koota edistykselliset käytännöt yhteen palveluun siten, että eri toimijoiden ei tarvitsisi käyttää resursseja omien erillispalveluidensa rakentamiseen ja ylläpitoon.

 

Waste Insight – Vaasan yliopiston ruokahävikkitiimi

Vaasan yliopiston ruokahävikkitiimi, joka kehittää ratkaisuja ruokahävikin vähentämiseksi käyttäytymistieteeseen, kulttuuriseen ymmärrykseen ja teknologiaan nojaten.

 

Katso myös nämä

Ota yhteyttä ja liity parveen

Eteläpohjalaisten oma kestävän kilpailukyvyn Riihi, kokoaa saman katon alle kestävään liiketoimintaan ja erityisesti kiertotalousteen liittyvää tietoa ja toimijoita. Pääpaino on pk-yritysten toimet ja tarpeet. Kysy meiltä tai kerro toimistasi kiertotalouden saralla. Tuo yrityksesi toimet näkyviksi, liity Riihen parveen.

Yhteystiedot

Tilaa uutiskirje ja pysyt kuulolla

Kestävä liiketoiminta ja kiertotalous luovat mahdollisuuksia pysyä mukana muutoksessa, kilpailukykyisesti. Se luo uutta bisnestä! Tilaa uutiskirje ja kuulet uusista mahdollisuuksista osaamisesi kehittämiseksi. Kirjeen sisältö painottuu pk-yrityskenttään.

Tilaa uutiskirje