Koulutusmateriaali - Riihi
Etusivulle

Kiertotaloustietoa ja toimijoita yhden katon alla

Koulutusmateriaali

Tälle sivulle on koottu valmiita koulutusmateriaaleja, joiden avulla voidaan kasvattaa kestävyys- ja kiertotalousosaamista omatoimisesti sekä linkkejä eri tahojen tarjoamiin koulutuksiin.

Puuttuuko jotain?

Lähetä kommentti alla olevan painikkeen kautta. Jos tiedät koulutuksen, joka kuuluisi olla täällä listalla, vinkkaa meille, niin täydennetään listaa.

Tutustu koulutuksiin

 

Climate University, online-kurssit

Sivusto tarjoaa ilmaisia online-kursseja, jotka on rakennettu eri suomalaisten yliopistojen yhteistyönä opetus- ja kulttuuriministeriön, Sitran sekä osallistuvien yliopistojen rahoituksella. Kurssit käsittelevät esimerkiksi kiertotaloutta, kestävyyttä, ilmastoa ja ilmastoviestintää ja ne on saatavilla sekä suomeksi että englanniksi.

 

Hiilineutraali yhteiskunta, YAMK-tutkinto, Vaasan ammattikorkeakoulu

Vaasan ammattikorkeakoulun toteuttama 60 opintopisteen laajuinen ylemmän ammattikorkeakoulun tutkinto järjestetään monimuotototeutuksena.

 

kiertoon.eu – oppimiskokonaisuus tekstiili- ja muotialalle

Kiertoon.eu on kiertotalouden oppimiskokonaisuus tekstiili- ja muotialan opintoihin. Portaali on rakennettu kiertoon.eu -hankkeessa vuosina 2017-2018 ja hankkeen työryhmään on kuulunut asiantuntijoita Stadin ammatti- ja aikuisopistosta, Saimaan ammattiopisto SAMPOsta sekä Vantaan ammattiopisto Variasta.

 

Kiertotalouden oppimateriaaleja peruskouluun, lukioon ja ammattikouluun

Sitra on koonnut 20.1.2019 julkaistuun artikkeliin kiertotalouden oppimateriaaleja peruskouluun, lukioon ja ammattikouluun.

 

Kiertotalous työelämätaitona – verkkokurssi

Kierto -hankkeessa on rakennettu Kiertotalous työelämätaitona -verkkokurssi, joka koostuu kolmesta osiosta:

  • Kiertotalouden tausta ja tarpeellisuus
  • Kiertotalouden liiketoimintamallit
  • Kiertotalous työelämässä

Kierto-hanke on Tampereen työllisyys- ja kasvupalvelujen koordinoima KIERTO – Kiertotaloudesta kasvua -kumppanuushanke, jonka toteutusaika on 1.12.2021-31.8.2023.

 

ympäristöosaava.fi – alakohtaista oppimateriaalia

ympäristöosaava.fi -verkkopalvelu tarjoaa käytännönläheistä, alakohtaista tietoa ympäristöasioista ja työkaluja. Verkkopalvelussa voit opiskella alasi ympäristöasiat ja hankkia osaamistodistuksen. Verkkopalvelussa on tarjolla alakohtaiset materiaalit ainakin kone- ja metallialan, puhdistuspalvelualan, sosiaali- ja terveysalan sekä rakennusalan osaajille.

 

Katso myös nämä

Ota yhteyttä ja liity parveen

Eteläpohjalaisten oma kestävän kilpailukyvyn Riihi, kokoaa saman katon alle kestävään liiketoimintaan ja erityisesti kiertotalousteen liittyvää tietoa ja toimijoita. Pääpaino on pk-yritysten toimet ja tarpeet. Kysy meiltä tai kerro toimistasi kiertotalouden saralla. Tuo yrityksesi toimet näkyviksi, liity Riihen parveen.

Yhteystiedot

Tilaa uutiskirje ja pysyt kuulolla

Kestävä liiketoiminta ja kiertotalous luovat mahdollisuuksia pysyä mukana muutoksessa, kilpailukykyisesti. Se luo uutta bisnestä! Tilaa uutiskirje ja kuulet uusista mahdollisuuksista osaamisesi kehittämiseksi. Kirjeen sisältö painottuu pk-yrityskenttään.

Tilaa uutiskirje