368 x ympäristöasiat puhuttavat Etelä-Pohjanmaan työelämää - Riihi
Etusivulle

Kiertotaloustietoa ja toimijoita yhden katon alla

368 x ympäristöasiat puhuttavat Etelä-Pohjanmaan työelämää

kategoria: Riihi, Yleinen

Kysyimme joulukuun 2023 ja tammikuun 2024 välillä Etelä-Pohjanmaan työelämältä seuraavaa: Onko ympäristöasiat mielestäsi turhaa hömpötystä, harmia vai kenties uusia mahdollisuuksia ja merkityksellisyyttä? Kenellä on vastuu ja kuka voi oikeasti vaikuttaa? Koetko tarvetta vaikuttaa? Yksin omat teot tuntuvat pieniltä, mutta yhteisöjen kautta vaikutus on mahdollista moninkertaistaa. Esimerkki tästä on työpaikka.

Huikea vastausmäärä – Enemmistö haluaa vaikuttaa!

Valtava kiitos jo tässä vaiheessa jokaiselle teistä 368:sta, jotka vastasitte kyselyyn. Osallistutte samalla alueemme kehittämiseen SeAMkin kanssa. Huikea määrä vastauksia! Aihe selvästi puhuttaa, koska vastauksia tuli kasaan hyvin nopeasti. Ensivilkaisulla myös näyttäisi siltä, että enemistö vastaajista haluaisi vaikuttaa ympäristöasioiden edistämiseen työssään oman roolinsa kautta. Toisaalta alle puolet kokee voivansa vaikuttaa. Vastauksiin pureudumme syvemmälle tämän kevään kuluessa, pysy siis kuulolla Riihessä eepeeriihi.fi tai tilaa Riihen uutiskirje.

Onnea arvonnan voittajille!

Ja meillähän oli kyselyssä myös arvontaonnea osalla. Arvoimme leffalippuja, joiden määrä oli 2 uutta lippua aina 10 kyselyvastausta kohden yhteystietojen jättäneiden kesken. Liput on nyt arvottu ja voittajiin ollaan henkilökohtaisesti yhteydessä ja liput lähetetään helmikuun aikana. Onnea voittajille!

Kyselyn tuloksien jatkojalostaminen etenee yhteistyössä yritysten ja aluekehittäjien kanssa

Jakamalla tietoa, luomme yhdessä kilpailukykyisempiä yrityksiä, työnantajia ja yritysverkostoja Etelä-Pohjanmaalle. Kysely on osa SeAMKin Riihi-hanketta, joka nostaa osaltaan maaseudun äänen kuuluviin. Välitämme ja kokoamme muun muassa tietoa siitä, mitä täällä ajatellaan ja tarvitaan, että oikeudenmukaista kestävää kehittämistä voi tapahtua. Tämän kyselyn lisäksi olemme mm. haastatelleet alueen yrityksiä aiheen tiimoilta ja tehneet alueen kehitystoimijoille oman kyselyn. Koostamme myöhemmin näitä kaikkia yhteen ja mietimme niiden pohjalta toimia, joilla tuloksia voitaisiin huomioida työelämässä entistä paremmin. Tätä työtä tehdään yhdessä aluekehittäjien ja yritysten kanssa.