Watec: Kirkas visio vedestä - Riihi
Etusivulle

Kiertotaloustietoa ja toimijoita yhden katon alla

Watec: Kirkas visio vedestä

Asiantuntijayritys Watec consultingilla on yhteensä kolmenkymmenen vuoden kokemus hulevesi- ja vesistösuunnittelusta. Työn kautta kertyneen tiedon ja taidon lisäksi yritys seuraa alan kehitystä ja tutkimusta. Tärkeimpänä tavoitteena yrityksellä on parantaa vesistöjen vointia. Yritys tarjoaa konsulttipalveluiden ohella patentoituina tuotteina FILTRO-hulevesisuodatinta ja LAGO-biosuodatinta, joita ovat käyttäneet esimerkiksi Helsingin ja Vantaan kaupungit. 

Hulevesien mikromuovinappaaja toi Pelasta Itämeri -palkinnon 

Yritys palkittiiin taannoin Suomen Messusäätiön Pelasta Itämeri -kilpailussa FILTRO-suodattimellaan, joka estää kiinto- ja haitta-aineiden kulkeutumisen hulevesien mukana viemäreihin ja edelleen vesistöihin. Suomen ympäristökeskuksen ja THL:n hankkeessa tutkittiin Helsingin kaupungin Pirkkolan ja Puotilan tekonurmikenttien kumirouhepäästöjä. Selvityksen mukaan jopa tuhansia kiloja kumirouhetta päätyy vuosittain tekonurmikenttien läheiseen ympäristöön. Muiden toimenpiteiden ohella sadevesikaivoihin asennettavat keräimet ja suodattimet voivat vähentää ongelmaa merkittävästi. FILTRO-suodatin toimii myös muun tyyppisissä ympäristöissä kuten Itämeren rannoilla. 

Vuonna 2021 markkinoille tuodun kaivosuodattimen idea on yksinkertainen: Hulevesikaivon kannen alle asetetaan kaivon runkoon kiinnitettävä suodatinsukka. Suodattimeen kertynyt kumirouhe ja muu kiintoaine imetään yrityksen kehittämällä imulaitteella, joka erottelee sepelin ja kumirouheen. Paperiroskat ja tupakantumpit saadaan eroteltua siten, että kumirouhe voidaan käyttää uudelleen tekonurmikentillä. Uuden kumirouheen ostotarve kentille vähenee näin ollen myös merkittävästi. 

Lähde: Uusiouutiset

Lue lisää Watecista: watec.fi

Ota yhteyttä ja liity parveen

Etelä-Pohjalaisten oma kestävän kilpailukyvyn Riihi, kokoaa saman katon alle kestävään liiketoimintaan ja erityisesti kiertotalousteen liittyvää tietoa ja toimijoita. Pääpaino on pk-yritysten toimet ja tarpeet. Kysy meiltä tai kerro toimistasi kiertotalouden saralla. Tuo yrityksesi toimet näkyviksi, liity Riihen parveen.

Yhteystiedot

Tilaa uutiskirje ja pysyt kuulolla

Kestävä liiketoiminta ja kiertotalous luovat mahdollisuuksia pysyä mukana muutoksessa, kilpailukykyisesti. Se luo uutta bisnestä! Tilaa uutiskirje ja kuulet uusista mahdollisuuksista osaamisesi kehittämiseksi. Kirjeen sisältö painottuu pk-yrityskenttään.

Tilaa uutiskirje