Vaatelainaamo Tanttu: Vaatteiden yhteiskäytöllä vähennetään turhaa kulutusta - Riihi
Etusivulle

Kiertotaloustietoa ja toimijoita yhden katon alla

Vaatelainaamo Tanttu: Vaatteiden yhteiskäytöllä vähennetään turhaa kulutusta

Tantun toiminnassa kiertotalous näkyy mm. seuraaviin toimintoihin panostamisena: huolto ja ylläpito sekä tilaamiseen perustuva käyttöoikeus. Tanttu synnyttää ratkaisuillaan asiakkailleen arvoa, kun kuluttajat saavat käyttötarpeen mukaisia vaatteita halvemmalla, eikä heillä ole tarvetta hankkia kerran käytettäviä vaatteita. Vatteiden käyttöaste kasvaa, mikä pienentää tältä osin kuluttajien hiilijalanjälkeä eli synnyttää hiilikädenjälkeä.

 Kiertotalouden liiketoimintamallit. Kuvakaappaus kuvaan viittaavan tekstin yhteydessä mainitusta Kiertotalouden Roadmap -työkalusta.Kiertotalouden pääliiketoimintamallit, joita casessa edistetään:

  • Tuote tai toiminto palveluna

Lisätietoa liiketoimintamalleista:

 

 

Vaatelainaamo Tanttu avasi ovensa Seinäjoella vuonna 2019, ja tarjoaa pukeutumista palveluna eteläpohjalaisille, kaikenikäisille ja -kokoisille naisille. Koko Tantun konsepti perustuu vastuullisuuden ja kotimaisuuden ympärille, ja yrityksen takana ovat seinäjokelaiset Heidi Hirvilammi ja Johanna Rintamäki. Tantun liikeidea perustuu maksulliseen 2–6 kk:n mittaiseen jäsenyyteen, ja jäsenistö koostuu pääasiassa 25–55-vuotiaista naisista.

Jäsenyyttä vastaan voi lainata vaatteita 1–3 viikoksi kerrallaan. Juhlavaatteille on myös mahdollisuus kertalainaukseen. Tantun valikoimassa on vain tuotantoprosessiltaan läpinäkyviä, vastuullisesti tuotettuja vaatteita ja koruja.  Suomalaisia designvaate- ja korumerkkejä tarjoavalla vaatelainaamolla on noin 1500 tuotetta valikoimassaan, vaatteita on eri kokoisia ja valikoima elää koko ajan.  Vaatelainauksen lisäksi asiakkaille tarjotaan oheispalveluita, kuten silitys- tai korudesinfiointi, ja korjauspalveluita. Kantavana ajatuksena on, että yhden design-mekon hinnalla asiakas saa puoleksi vuodeksi käyttöönsä viikoittain vaihtuvan vaatekaapin, eikä kertakäyttöisiä vaatteita tarvitse ostaa.

Jäsenistöä opastetaan vaatteiden oikeasta huoltamisesta Asiakkaat kokevat vaatelainaamon luovan lisäarvoa mm. kulutuksen vähenemisen kautta, ja ostopäätösten pidempien harkinta-aikojen muodossa. Asiakkaat kokevat, että vaatteiden huolto-osaaminen ja vastuullisten merkkien tunteminen on lisääntynyt, samoin kuin jäsenten rohkeus uusiin tyyleihin.

Vaatteet pyritään pitämään kierrossa mahdollisimman kauan huoltamalla niitä hyvin, ja yhteiskäyttöön perustuva liiketoimintamalli vähentää kulutusta.

Tutustu Vaatelainaamo Tanttuun: Vaatelainaamo Tanttu

 

Ota yhteyttä ja liity parveen

Etelä-Pohjalaisten oma kestävän kilpailukyvyn Riihi, kokoaa saman katon alle kestävään liiketoimintaan ja erityisesti kiertotalousteen liittyvää tietoa ja toimijoita. Pääpaino on pk-yritysten toimet ja tarpeet. Kysy meiltä tai kerro toimistasi kiertotalouden saralla. Tuo yrityksesi toimet näkyviksi, liity Riihen parveen.

Yhteystiedot

Tilaa uutiskirje ja pysyt kuulolla

Kestävä liiketoiminta ja kiertotalous luovat mahdollisuuksia pysyä mukana muutoksessa, kilpailukykyisesti. Se luo uutta bisnestä! Tilaa uutiskirje ja kuulet uusista mahdollisuuksista osaamisesi kehittämiseksi. Kirjeen sisältö painottuu pk-yrityskenttään.

Tilaa uutiskirje