Pirjon Pakari Seinäjoki Oy: tuoreustakuuseen perustuva liiketoimintamalli vähentää biojätettä - Riihi
Etusivulle

Kiertotaloustietoa ja toimijoita yhden katon alla

Pirjon Pakari Seinäjoki Oy: tuoreustakuuseen perustuva liiketoimintamalli vähentää biojätettä

Pirjon Pakarin toiminnassa kiertotalous näkyy mm. seuraaviin toimintoihin panostamisena: takaisinotto ja käänteinen logistiikka ja uusiutuva energia tuotannossa. Lisäksi Pirjon Pakari synnyttää ratkaisuillaan asiakkailleen arvoa ja hiilikädenjälkeä auttamalla asiakasta vähentämään jätteen määrää.

Kiertotalouden liiketoimintamallit. Kuvakaappaus kuvaan viittaavan tekstin yhteydessä mainitusta Kiertotalouden Roadmap -työkalusta.Kiertotalouden pääliiketoimintamallit, joita casessa edistetään:

  • Resurssien talteenotto
  • Uusiutuvuus ja kierrätettävät raaka-aineet

Lisätietoa liiketoimintamalleista:

 

Pirjon Pakarin perustivat Honkajoelle vuonna 1985 Pirjo ja Hannu Malmivaara. Toiminnan kasvaessa uusia leipomoja hankittiin lisää. Nykyisin Hannu Malmivaaran luotsaamia Pirjon Pakari -leipomoita sijaitsee seitsemällä paikkakunnalla; Honkajoki, Kauhajoki, Nurmijärvi, Raisio, Seinäjoki, Ylivieska ja Ylöjärvi. Kauhajoen leipomossa keskitytään gluteenittomien tuotteiden valmistamiseen, Nurmijärven, Raision, Seinäjoen, Ylivieskan ja Ylöjärven leipomoiden yhteydessä on leipomokahvilat ja lisäksi Turussa sijaitsee kolme kahvilaa.  Pirjon Pakarin ydinajatuksena on tarjota asiakkailleen tuoretta, lähellä käsin valmistettua leipää, lähellä tuotetuista raaka-aineista. Leipomon tuotteita myydään omien leipomoiden lisäksi erittäin kattavasti elintarvikekaupoissa.

Leipomon tuotteilla on erityinen tuoreustakuu, jonka mahdollistaa yrityksen oma logistiikka; Kun kauppoihin toimitetaan päivittäin tuoreet leipomotuotteet, myymättä jääneet tuotteet tuodaan paluukyytinä takaisin leipomoille, josta ne myydään omakustannehintaan esimerkiksi hevostilallisille. Näin varmistetaan, että asiakkaalla on aina mahdollisimman tuoretta leipää saatavilla ja tuotteita ei päädy turhaan biojätteeseen. Kaiken lisäksi ratkaisu on sekä leipomolle että kaupalle taloudellisesti kannattava. Lähileipomoiden etuna on, että leipomot tuntevat asiakkaansa ja tuotteidensa menekin hyvin tarkkaan, jolloin ylijäämätuotteiden määrä on minimoitu.

Kunkin leipomon valikoimassa on jonkin verran eroja johtuen asiakkaiden mieltymyksistä alueittain. Samoin kunkin leipomon paikalliset olosuhteet huomioiden kussakin kohteessa viedään läpi erilaisia kehitysprojekteja, joista onnistuneita voidaan mahdollisuuksien mukaan monistaa myös muissa toimipisteissä. Yritys panostaa erityisesti projekteihin, joiden avulla voidaan vähentää negatiivisia vaikutuksia ympäristöön tai lisätä positiivisia vaikutuksia ympäristöön. Esimerkiksi yritys on panostanut hukkalämmön talteenottoon ja hyödyntämiseen sekä aurinkosähköön.

Tutustu Pirjo Pakariin: pirjonpakari.fi

 

Ota yhteyttä ja liity parveen

Etelä-Pohjalaisten oma kestävän kilpailukyvyn Riihi, kokoaa saman katon alle kestävään liiketoimintaan ja erityisesti kiertotalousteen liittyvää tietoa ja toimijoita. Pääpaino on pk-yritysten toimet ja tarpeet. Kysy meiltä tai kerro toimistasi kiertotalouden saralla. Tuo yrityksesi toimet näkyviksi, liity Riihen parveen.

Yhteystiedot

Tilaa uutiskirje ja pysyt kuulolla

Kestävä liiketoiminta ja kiertotalous luovat mahdollisuuksia pysyä mukana muutoksessa, kilpailukykyisesti. Se luo uutta bisnestä! Tilaa uutiskirje ja kuulet uusista mahdollisuuksista osaamisesi kehittämiseksi. Kirjeen sisältö painottuu pk-yrityskenttään.

Tilaa uutiskirje