Lakeuden Ympäristöhuolto Oy: Maatalousmuovien uudelleenkäytön ja muovin kiertotalouden edelläkävijä - Riihi
Etusivulle

Kiertotaloustietoa ja toimijoita yhden katon alla

Lakeuden Ympäristöhuolto Oy: Maatalousmuovien uudelleenkäytön ja muovin kiertotalouden edelläkävijä

Lakeuden Ympäristöhuollon toiminnassa kiertotalous näkyy sidosryhmille tuotettuna arvona, kun muoviteollisuus pystyy korvaamaan kiertävillä raaka-aineilla neitseellistä muoviraaka-ainetta.

Kiertotalouden liiketoimintamallit. Kuvakaappaus kuvaan viittaavan tekstin yhteydessä mainitusta Kiertotalouden Roadmap -työkalusta.Kiertotalouden pääliiketoimintamallit, joita casessa edistetään:

  • Uusiutuvuus ja kierrätettävät raaka-aineet

Lisätietoa liiketoimintamalleista:

 

 

Seinäjoelta käsin operoivan Lakeuden Ympäristöhuolto Oy:n perusti vuonna 1986 Yrjö Hirsimäki. Nykyisin yhtiötä luotsaa Timo Hirsimäki, ja yhtiö on erikoistunut jätemateriaalien prosessointiin, kierrätykseen ja kierrätysmateriaalien tuotteistamiseen. Lakeuden Ympäristöhuolto käyttää alan viimeisimpään tietotaitoon perustuvia tuotantomenetelmiä ja teknologiaa, ja tästä yhtenä erinomaisena esimerkkinä on muovikalvojen kiertotaloutta edistävä Lakeuden Ympäristöhuollon ja sen yhteistyökumppaneiden kehittämä ratkaisu muovijätteen uusioimiseen.

Lakeuden Ympäristöhuollon keräämiä ja esikäsittelemiä yritysten, kaupan, teollisuuden sekä maatalouden muovikalvoja jalostetaan kotimaisen muoviteollisuuden raaka-aineeksi yhtiön osaomistamassa Clean Plastic Finland Oy:ssä Merikarvialla Pohjois-Satakunnassa. Lakeuden Ympäristöhuolto on ollut mukana mahdollistamassa maanlaajuista vastaanotto- ja keräysverkostoa maatalousmuovikalvoille, ja uusiointilaitos käsittelee muun muassa maatalouden heinäkiristeet, aumamuovit sekä kanisterimuovit.

Etusijajärjestyksen mukaisesti syntypaikkalajiteltu kalvomuovijäte kerätään ja ohjataan ensisijaisesti uudelleen muoviteollisuuden raaka-aineeksi. Polttoon päätyvä muovi on suuri hyödyntämätön resurssi, jonka kierrättäminen raaka-aineena on paitsi ekologisesti, myös taloudellisesti viisasta. Muovien kierrätys vähentää muovijätteen ympäristökuormitusta pienentämällä olennaisesti neitseellisen raaka-aineen tarvetta sekä muovin valmistuksessa syntyviä päästöjä.

Uusiointiprosessissa muovijakeet murskataan, pestään, kuivataan ja granuloidaan muovirakeiksi. Laitoksen lopputuote muovigranulaatit täyttävät muoviteollisuuden raaka-aineelle asettamat laatukriteerit. Teknologinen kehitys ratkoo muovijätteeseen liittyviä jatkojalostusongelmia, ja mahdollistaa resurssitehokkuuden kasvun muovikalvojen arvoketjuissa, prosesseissa ja tuotteissa, sekä tehokkaamman kierrätyksen. Muoviteollisuus pystyy korvaamaan kierrätysmuovigranulaateilla joko osittain tai kokonaan neitseellistä muoviraaka-ainetta.

Tutustu Lakeuden Ympäristöhuoltoon: Lakeudenymparistohuolto.fi

Ota yhteyttä ja liity parveen

Etelä-Pohjalaisten oma kestävän kilpailukyvyn Riihi, kokoaa saman katon alle kestävään liiketoimintaan ja erityisesti kiertotalousteen liittyvää tietoa ja toimijoita. Pääpaino on pk-yritysten toimet ja tarpeet. Kysy meiltä tai kerro toimistasi kiertotalouden saralla. Tuo yrityksesi toimet näkyviksi, liity Riihen parveen.

Yhteystiedot

Tilaa uutiskirje ja pysyt kuulolla

Kestävä liiketoiminta ja kiertotalous luovat mahdollisuuksia pysyä mukana muutoksessa, kilpailukykyisesti. Se luo uutta bisnestä! Tilaa uutiskirje ja kuulet uusista mahdollisuuksista osaamisesi kehittämiseksi. Kirjeen sisältö painottuu pk-yrityskenttään.

Tilaa uutiskirje