Zero Waste Auntie Miieli: Messumatoille uusi elämä - Riihi
Etusivulle

Kiertotaloustietoa ja toimijoita yhden katon alla

Zero Waste Auntie Miieli: Messumatoille uusi elämä

Zero Waste Auntie Miielin toiminnassa kiertotalous näkyy sidosryhmille tuotetun arvon kautta. Yritys synnyttää ratkaisuillaan sidosryhmilleen arvoa, kun yritysten jätteeksi päätyvistä resursseista (kuten messumatoista) tehdään uusia tuotteita eli jätteen määrää pienennetään. Samalla asiakkaille tarjotaan tuotevaihtoehtoja, joiden hiilijalanjälki on pienempi.

Kiertotalouden liiketoimintamallit. Kuvakaappaus kuvaan viittaavan tekstin yhteydessä mainitusta Kiertotalouden Roadmap -työkalusta.Kiertotalouden pääliiketoimintamallit, joita casessa edistetään:

  • Tuotteen elinkaaren pidentäminen
  • Uusiutuvuus ja kierrätettävät raaka-aineet

Lisätietoa liiketoimintamalleista:

 

 

Zero Waste Auntie Miieli: Messumatoille uusi elämä

Zero Waste Auntie Miieli® on hiljattain rekisteröity tavaramerkki, jonka taustalla on eteläpohjalainen aviopari. Monen asian summana he päättivätkin perustaa yrityksen. Helmikuussa 2023 perustetussa yrityksessä pääsääntöisesti näkyvänä henkilönä toimii Miia Mäki-Ikola, joka lähti it-alalta konsultin hommista rohkeasti opiskelemaan nuoruutensa haaveammattia eli artesaaniksi.

“Meillä molemmilla on ollut aina kiinnostus ja intohimo kierrätykseen ja kierrätettävän materiaalin hyödyntämiseen”, Miia toteaa, kun hän kertoo, miten yritysidea sai alkunsa. Avioparin toinen osapuoli, Aki, toimii Maiseri Oy:llä messurakentajana ja hän alkoi ihmetellä, miten noin puolet erittäin hyväkuntoista messumattoa kannetaan poltettavaan energiajätteeseen messupäivien jälkeen. Niinpä hän toi kerran pienen palan jätteeksi päätyvää messumattoa Miialle ja kysyi, millainen materiaali se olisi työstää, ja voisiko sitä hyödyntää jotenkin. Niinpä Miia aloitti materiaalin tutkimisen ja pyörittelyn, ja suunnitteli jopa malliston siitä osana omia opintojaan. Matosta tehdään mm. koruja, päällisiä tai koreja. Tuotteita voi myös räätälöidä. Asiakas voi esimerkiksi teettää omasta messuilla olleesta matostaan jotain.

 

 Jätettä mahdollisimman vähän

 Miielin tavoitteena on  synnyttää jätettä käyttämästään materiaalista vain sen verran, mitä ei voida enää mitenkään kustannustehokkaasti työstää! Yrityksellä on verkkokauppa, jonka tarjonta laajenee koko ajan. Yrityksen nettisivut rakentuivat kätevästi itse Miian it-konsultin taidoilla.

Tavoitteena on ennen kaikkea auttaa muita yrityksiä kierrättämään niin, että heidän messuilla ja näyttelyissä käytetyt matot (ja vaikka muukin materiaali) jatkokäsitellään siten, että materiaali saa vielä uuden elämän kaatopaikan sijaan.

Tutustu Miieliin: Miieli.fi

Ota yhteyttä ja liity parveen

Etelä-Pohjalaisten oma kestävän kilpailukyvyn Riihi, kokoaa saman katon alle kestävään liiketoimintaan ja erityisesti kiertotalousteen liittyvää tietoa ja toimijoita. Pääpaino on pk-yritysten toimet ja tarpeet. Kysy meiltä tai kerro toimistasi kiertotalouden saralla. Tuo yrityksesi toimet näkyviksi, liity Riihen parveen.

Yhteystiedot

Tilaa uutiskirje ja pysyt kuulolla

Kestävä liiketoiminta ja kiertotalous luovat mahdollisuuksia pysyä mukana muutoksessa, kilpailukykyisesti. Se luo uutta bisnestä! Tilaa uutiskirje ja kuulet uusista mahdollisuuksista osaamisesi kehittämiseksi. Kirjeen sisältö painottuu pk-yrityskenttään.

Tilaa uutiskirje