Tekoäly osana vihreää siirtymää - Riihi
Etusivulle

Kiertotaloustietoa ja toimijoita yhden katon alla

Tekoäly osana vihreää siirtymää

Blogi:

Minkälaisia mahdollisuuksia ja haasteita tekoälyn digitaaliseen murrokseen liittyy?

Tekoälyn rooli on keskeinen, kun tavoitellaan kestävämpää ja ympäristöystävällisempää tulevaisuutta. Vihreä siirtymä kattaa monia eri aloja, minkä vuoksi se tulee vaikuttamaan yritysten toimintaan merkittävästi. Tekoäly tarjoaa innovatiivisia ratkaisuja ja työkaluja, jotka voivat edistää kestävämmän toiminnan haltuun ottoa moniin tavoin.

Tekoälyä voidaan hyödyntää yhtenä tärkeänä osana kestävään kehitykseen liittyvien investointien suunnittelussa ja toteutuksessa päätöksenteon tukijärjestelmien avulla. Tekoäly pystyy tarjoamaan analyysejä ja ennusteita, jotka auttavat investointien kannattavuuden ja vaikutusten arvioinnissa. Sitä voidaan myös hyödyntää resurssienhallinnassa ja prosessien optimoinnissa, mikä voi johtaa tehokkaampaan ja kestävämpään toimintaan yrityksissä ja organisaatioissa. Lisäksi tekoäly osaa kertoa, mitä tietoa on jo tarjolla, mikä voi auttaa uusien näkökulmien ja monimutkaisten ongelmien ratkaisemiseksi.

Kaiken kaikkiaan tekoälyn rooli vihreässä siirtymässä on hyvin keskeinen. Sen avulla voidaan luoda kestäviä ratkaisuja nykyajan ja tulevaisuuden haasteisiin. On kuitenkin tärkeää muistaa, että tekoälyn käytössä on otettava huomioon käyttäjän vastuu. Esimerkiksi kielimalleja käyttäessä on tiedettävä, mitä ei vielä tiedä.

Kuuntele Tekoälyn digitaalinen murros: mahdollisuudet ja haasteet- podcast tästä!

Keskustelemassa Jussi Rasku (Tampereen yliopisto) ja Jasmine Laitila (SeAMK)